Информационные Технологии It Книги И Аудиокниги Скачать, Слушать Или Читать Онлайн

Read more about книги для програмістів here.

it книги

Прийоми та підходи, що обговорюються в цій книзі, охоплюють різні аспекти програмування мовою JavaScript, такі як час виконання, завантаження, взаємодія з DOM, життєвий цикл сторінок та багато інших. Кевін є дуже популярним основним доповідачем, і його часто запрошують обговорювати широкий спектр тем у галузі технологій та управління, такі організації, як Національна академія наук, Hewlett-Packard, Інститут SANS, AFCOM та Форум з управління ІТ-послугами. Вона не тільки вчить синтаксису, але також занурюється в основну логіку та теорію T-SQL, і хоча й спрямована на новачків, вона виходить за межі базового рівня й час від часу охоплює складні теми, що забезпечує повноту розуміння T-SQL. Крім того, більшість уроків завершуються контрольними запитаннями, які допоможуть вам попрактикуватися та освоїти SQL. Ден Макін (Dan Mackin) – отримав ступінь бакалавра електротехніки та комп’ютерної інженерії в Університеті Колорадо в Боулдері.

Паралелізм може бути досить складним для правильного розуміння, однак “Concurrency in Go” – книга, що демонструє, як мова програмування з відкритим вихідним кодом Go спрощує роботу з паралелізмом і навіть робить його зрозумілим та легким. Тут розглянуті найкращі практики та патерни, які допоможуть вам інтегрувати паралелізм у свої системи. Лі Коупленд (Lee Copeland) – консультант у сфері методології тестування, керування тестуванням і тестування веб-сайтів у Software Quality Engineering. Він має понад двадцять п’ять років досвіду роботи як спеціаліст з інформаційних систем, спеціалізуючись на розробці програмного забезпечення та вдосконаленні процесів. Найл Мерфі (Niall Murphy) – очолює команду розробки надійності рекламних сайтів у Google Ireland.

Серія книг “You don’t Know JS” дозволить отримати глибоке розуміння JavaScript, включаючи складні частини мови, яких часто уникають навіть досвідчені програмісти. Третє видання повністю перероблене, щоб відобразити останні зміни в коді Python. Нові та оновлені теми включають VS Code для редагування тексту, модуль pathlib для роботи з файлами, pytest для тестування вашого коду, а також останні функції Matplotlib, Plotly та Django. Оскільки книга має специфічну аудиторію, вона була розроблена з врахуванням відмінностей і починається з операції SELECT в SQL, а потім додається фільтрація, сортування тощо. Створення таблиць, робота з різними типами даних, застосування обмежень, використання збережених процедур й тригерів та інше пояснюються чітко і методично, невеликими частинами. Автор акцентує увагу на швидкому виконанні завдань та вирішенні проблем, щоб допомогти вам бути максимально продуктивними з будь-яким інструментом чи середовищем, яке ви використовуєте.

Далі буде розглянуто кожну частину системи детальніше, від керування пристроями до конфігурації мережі, слідуючи загальному порядку запуску системи. Наприкінці демонструються деякі компоненти працюючої системи, певні поняття про інструменти та навички, що необхідні програмістам. Марті Метьюз (Marty Matthews) – “грався” з першими мейнфрейм-комп’ютерами, і ніколи не втрачав своєї захопленості комп’ютерами, від тих часів до останніх планшетів і смартфонів. Він був як програмістом так і президентом компанії з розробки програмного забезпечення. Протягом всього часу він працював над тим, щоб залучати інших до себе та допомагати їм якнайкраще використовувати всі можливості комп’ютерів. З цією метою Марті написав понад eighty книг з програмування та обчислювальної техніки, багато з яких стали бестселерами та отримали багато похвал.

Посібник буде корисний як для початківців, що бажають вивчити мову JavaScript, так і для тих, хто прагне підвищити рівень своїх знань і майстерності. Книга є вичерпним посібником, останнє видання якої повністю оновлене та охоплює версію 2020 мови JavaScript. У ній також пропонуються нові розділи в яких розкриваються класи, модулі, ітератори, генератори, об’єкти Promise та async/await.

it книги

Джин Кім (Gene Kim) – засновник і технічний директор компанії Tripwire (до 2010-го року), автор трьох книг про ІТ, лауреат кількох премій (40 Innovative IT People Under The Age Of 40, Top Up and Coming CTOs To Watch, etc). Кожен розділ представляє самостійний урок про ключову концепцію або техніку SQL з використанням численних ілюстрацій, анотованих прикладів та вправ для відпрацювання отриманих навичок. Карлос Сантана Ролдан (Carlos Santana Roldan) – senior веб-розробник із понад 16-річним досвідом. Засновник JS Education, де навчає людей веб-технологіям, таким як React, Node.js, JavaScript і TypeScript. Адам Фрімен (Adam Freeman) – досвідчений ІТ-фахівець, який обіймав керівні посади в ряді компаній, останнім часом працював технічним та операційним директором глобального банку. У 2017 та 2018 роках видавництвом «ІТ-книга» проводився конкурс «Айтішка», завдання з якого допоможуть розвинути логічне та алгоритмічне мислення в учнів 5-7 класів.

it книги

Ця дисципліна стане в пригоді геймдевелоперам, тому це топова книга для прочитання. «Програмування на платформі Microsoft.Net Framework four.5 на мові С#» Джеффрі Ріхтера – це класичний посібник із програмування, прочитавши який читач дізнається про роботу внутрішнього пристрою та загальномовне виконуюче середовище (CLR). «Емоційний дизайн» Дональда Нормана – це цікава книга, у якій автор пояснює взаємозв’язок між дизайном і емоціями, які викликають певні речі в інтер’єрі. Читачі можуть поглибити своє розуміння сучасних методів C++ завдяки чітким поясненням автора та практичним прикладам та стати більш майстерними у використанні цих потужних можливостей.

Також висвітлюється як Go вирішує основні проблеми, що ускладнюють правильну реалізацію паралелізму, ознайомлює з основними відмінностями між паралелізмом та конкурентністю, демонструє синтаксис примітивів синхронізації пам’яті в Go. Ви зможете створити патерни з цих примітивів для написання підтримуваного паралельного коду, сформуєте ці патерни у вигляді набору практик, що дозволять вам писати великі розподілені системи, які масштабуються, а також дізнаєтесь про горутини та про те, як рантайм Go поєднує все це разом. Operating Systems Design and Implementation – книга, що ідеально підходить для введення в поняття комп’ютерних операційних систем. Раві Кант Соні (Ravi Kant Soni) – провідний фул стек інженер з більш ніж 11-річним досвідом у галузі IT, AWS Certified Solutions Architect. Раві має досвід у розробці програмного забезпечення, проектуванні ПЗ, архітектурі систем, програмуванні застосунків та автоматизації тестування. Має ступінь бакалавра з інформаційних наук та інженерії з Reva University, Бангалор, і навчався в Bal Vikash Vidyalaya, Сасарам і Біхарі (Індія).

А в динамічному IT світі важливо дізнаватися про новації одним із перших, щоби бути затребуваним спеціалістом із високою заробітною платою. До того ж IT фахівці часто співпрацюють із закордонними компаніями, тому англійська для айтішника – це must have. «Вивчаємо Python» Марка Лутца – практична книга для програмістів, які тільки починають вивчення цієї мови програмування. Python у підручнику розглядається детально і з усіх сторін, а кожен розділ написаний простою і зрозумілою мовою. Після кожного параграфу є питання для самоперевірки, завдання і корисні ілюстрації. Перший посібник – «Створюємо динамічні вебсайти з допомогою PHP, MySQL, JavaScript, CSS і HTML5» Робіна Ніксона.

Автор надає змогу застосувати нові знання на практиці, адже читач може створити аркадну гру в стилі Space Invaders, набір візуалізацій даних за допомогою зручних бібліотек Python і розгорнути простий додаток в Інтернеті. Go Programming Language – авторитетне джерело для написання чіткого та ідіоматичного коду на мові Go, що підійде для будь-якого програміста. Незалежно від того, чи вам більше подобається JavaScript, Ruby, Python, Java чи C++, ця книга буде зрозумілою, оскільки не вимагає попереднього знання Go або досвіду роботи з будь-якою конкретною мовою. Автор крок за кроком пояснює весь процес, щоб було зрозуміло, як Go моделює паралелізм, які проблеми випливають з цієї моделі та як можна складати примітиви всередині цієї моделі для вирішення проблем. Книга дозволить опанувати необхідні навички та інструменти, щоб впевнено писати та реалізовувати паралельні системи будь-якого розміру.

  • Зараз він працює у Сан-Франциско і раніше був відповідальним за обслуговування систем статистики реклами, систем зберігання даних та систем підтримки клієнтів у Google.
  • Ви вивчите патерни та організацію тестування, рефакторинг коду та навчитеся тестувати “нетестований” код.
  • Автор простою і зрозумілою мовою розповідає, чим займаються фахівці з User Experience та юзабіліті.
  • У цій статті ми розглянемо, що таке фітнес-подорожі, їх переваги, популярні напрямки та типи програм.
  • Це закликає нас переглянути, що означає бути людиною, і розгадати код творчості.

Учні просили передати вдячність авторам підручника і хочуть продовжувати використовувати онлайновий підручник на наступний рік. Друга IT книга – «Мистецтво автономного тестування з прикладами на С#» Роя Ошероува. Приклади в книзі написані на C#, але будуть зрозумілі програмістам, котрі знають якусь статичну типізовану мову, наприклад, C++ або Java.

З 2014 року він є засновником та організатором DevOps Enterprise Summit, вивчаючи технологічні трансформації великих та складних організацій. Бетсі Бейер (Betsy Beyer) – технічний автор Google у Нью-Йорку та спеціалізується на розробці надійності сайту (SRE). Раніше вона писала документацію для Центрів обробки даних Google та команд з експлуатації обладнання у Маунтін-В’ю, а також глобальних центрів обробки даних. Третє видання суттєво відрізняється від двох інших, насамперед новою версією системи – MINIX three, що в багатьох ключових аспектах принципово відрізняється від попередньої.

Починаючи з 2005 року, він працює в Google над проектами в галузі інфраструктури і був одним із розробників патентованої системи побудови Blaze. Ним створено безліч бібліотек та інструментів для статичного аналізу програм мовою Go, включаючи oracle, godoc -analysis, eg та gorename. Керніган (Brian Kernighan) – професор факультету інформатики в Прінстонському Університеті. З 1969 по 2000 рік він працював у дослідному центрі в Bell Labs, де займався мовами та інструментами для Unix. Він є співавтором низки книг, включаючи такі, як Мова програмування C, 2-е видання та Практика програмування. Ця книга є практичним посібником, який допоможе вам зрозуміти основні концепції паралельного програмування в C++ та фокусується на викладанні способів написання надійного та ефективного коду з використанням багатопотоковості в C++11, C++14 та C++17.

Еві Немет (Evi Nemeth) – була інженером, письменницею та викладачем, відомою своїм досвідом у сфері адміністрування комп’ютерних систем та мереж. У цій книзі описано інтерфейс програмування Linux – системні виклики, бібліотечні функції та інші низькорівневі інтерфейси, що надає Linux, та використовуються, прямо чи опосередковано, кожною програмою, що запускається в Linux. Книга буде корисною будь-кому, хто має досвід роботи з JavaScript і хоче створювати власні мобільні програми нею, але є початківцями у React Native або ReactJS. Багато фундаментальних профільних книг для айтішників написані саме англійською.

Це закликає нас переглянути, що означає бути людиною, і розгадати код творчості. Його дослідження в області штучного інтелекту були покладені в основу цілої низки винаходів, включаючи систему розпізнавання мови Apple Siri та безпілотні автомобілі Google. Книга є незамінним ресурсом для професіоналів з тестування, які прагнуть покращити їхні навички, та попри вузьку спрямованість, доступна для розуміння тестувальникам-початківцям. Джин Кім (Gene Kim) – автор бестселерів Wall Street Journal, дослідник та відзначений безліччю нагород технічний директор. Він вивчає високоефективні технологічні організації з 1999 року та протягом 13 років був засновником та технічним директором Tripwire.

Він застосовує Linux та інші технології з відкритим вихідним кодом не лише у своїй повсякденній роботі, але й для проектів з автоматизації, моніторингу та збору метеорологічних показників вдома. UNIX and Linux System Administration Handbook – детальний посібник зі встановлення, налаштування та підтримки будь-якої Unix чи Linux системи, зокрема й тих, які забезпечують базову Інтернет та хмарну інфраструктури. Третє видання містить нові розділи та теми, що набули популярності з моменту публікації другого видання, такі як віртуалізація, контейнери, Logical Volume Manager, journald і IPv6. Книга буде корисною системним адміністраторам, програмістам, спеціалістам із захисту інформації, а також усім, хто вивчає або хоче вивчити Linux максимально швидко та ефективно.

Ви завжди можете змінити свої налаштування файлів cookie у своєму браузері і відключити їх. Джеффрі Ріхтер (Jeffrey Richter) – комп’ютерний фахівець, автор найбільш продаваних книг в області Win32 і .NET. Співзасновник компанії Wintellect, яка навчає ІТ-фахівців і консультує фірми в області створення програмного забезпечення.

Автори розглянули хмарні платформи, методологію DevOps, безперервне розгортання, контейнерізацію, моніторинг і багато інших важливих тем. Книга також надає інформацію про останні версії таких операційних систем, як Ubuntu Linux, OpenSUSE Linux, Red Hat Enterprise Linux, Oracle America SolarisTM, HP HP-UX та IBM AIX. В усіх класах, які працювали з ІТ-книгою, на останніх уроках я запропонувала учням поділитися своїми враженнями. Дуже добре, що учень має шанс перездати матеріал, доопрацювати вдома, переглянути свої результати.

Основна ідея полягає в тому, що спочатку айтішник пише тести, які провалюються (test fails), а потім розробляє функціонал (test passed), щоб ці тести працювали. Але це не « способів стати успішним», а дійсно круті поради, які допоможуть побудувати плани кар’єрного розвитку й розуміти свої подальші дії. «Mathematics for 3D recreation programming and computer graphics» Eric Lengyel – книга про математику для тих, хто хоче розвиватися в графічному напряму.

Маршалл Розенберг (Marshall B. Rosenberg) – доктор філософії, ініціював мирні програми в зоні війни по всьому світу, включаючи Руанду, Бурунді, Нігерію, Малайзію, Індонезію, Шрі-Ланку, Близький Схід, Сербію, Хорватію та Ірландію. Він був засновником та директором освітніх послуг Центру ненасильницького спілкування (CNVC), міжнародної неприбуткової організації, яка пропонує семінари та тренінги в 30 країнах. Книга «Код креативності» розглядає значення машинного навчання для майбутнього креативності.

Також автори прагнуть допомогти тестувальникам та фахівцям з контролю якості (QA), які працювали в більш традиційних методологіях розробки, перейти до agile-розробки. Роб Пайк (Rob Pike) – працює в Дослідницькому центрі комп’ютерної науки в Bell Laboratories, Lucent Technologies. Він був провідним архітектором і розробником операційних систем Plan 9 і Inferno. Його дослідження зосереджено на програмному забезпеченні, яке полегшує людям написання програмного забезпечення. Прочитавши книгу ви засвоїте основи React, навчитесь будувати повноцінні веб-додатки з даними та маршрутизацією, тестувати компоненти та оптимізовувати React-додатки. Книга розділена на дві частини, кожна з яких закінчується серією великих проєктів, що нададуть вам можливість отримати більше досвіду роботи з React та закріпити знання та концепції, представлені автором.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *